Kategorier
Økonomi

Renter og renter

Forbrukslån

Det fine med lån, og grunnen til at vi alle tar opp lån er fordi vi kan få noe ut av disse lånene. Om du liker eller ikke liker å ta opp lån så er det vanskelig i dagnes samfunn å gjøre så mye som helst uten at det involverer en eller annen form for lån. Det er dessverre slik at pengene rår, og på den måten blir det vanskelig å oppnå drømmer og annet uten at man har økonomien i orden.

En av de aller viktigste tingene med økonomi og orden i sysakene er når det går dårlig. Det er dessverre ofte slik at når ting går bra så kan ting også gå dårligere. Dette gjøres ved at situasjoner på jobb eller hjemme endrer seg. Kanskje du blir syk og ikke kan jobbe eller at fabrikken eller firmaet du jobber for legger ned eller på andre måter endrer sin måte å jobbe på. Det er veldig mange forskjellige ting som krever at du tar grep om hva som skal til eller på andre måter gjør din tilværelse lettere i motgangstider. Har du gjeld er det derfor viktig at du gjør denne mindre. Jo mer kapital du har tilgjengelig jo bedre er det fordi når du får endringer i budsjettet så kan du stramme inn.

Rente som kostnad

Lån kan være en midlertidig vei ut av en vanskelig situasjon om du vet at denne vanskelige situasjonen kan endres ved at du tar opp lånet. Det er ikke nødvendigvis slik at du må gjøre noe eller at du endrer på ting ved å få mer penger, men i mange situasjoner kan du bedre en vanskelig økonomisk situasjon ved at du kan bruke penger som er tilført til å dekke opp uforventede regninger eller på andre måter dekke kostander som presser på din personlige likviditet.

Når du tar opp lån er det viktig å huske på at det koster ganske mye penger å låne penger, og denne kostanden utrykkes i effektiv eller nominell rente. Om renten er effektiv eller nominell er alltid interessant å vite, da spesielt den effektive renten. Det er denne renten som gjør seg godt slik at du får se den riktige kostnaden.

Lave renter og høye renter

Det er helt kritisk at du velger rett rente på lånet ditt når du skal ta opp et lån som du ønsker å ta opp. Snakker vi om forbrukslån med lav rente er det greit å vite hva som menes med lav rente. Lav rente er som sagt et tall som ligger under 12%. Alt over dette kan sies å være en høy rente. Man skal være litt forsiktig med å si hva som er riktig her da det fort kan komme en situasjon hvor du som person ikke får noe som helst, med unntak av et par lån som ligger veldig høyt. Da må du tenke på hva du får for pengene.