Kategorier
Skatt

Søk anonymt i skattelistene for 2017

I Oktober kommer skattelistene for 2017 og mange kommer til å gå inn å søke på nabo, kollega, venner og andre. Ikke gå i fella hvor du blir avslørt av søkeloggen. Søk anonymt.

Søkene dine blir loggført

Siden 2014 har søkene som blir gjort blitt loggført og tilgjengelig for den man søker på. Så om man søker på naboen sin for eksempel, kan vedkommende enkelt logge seg på å se når og hvem som har søkt. Dette er noe som ble innført av regjeringen via datatilsynet slik at å søke på andre i skattelistene ikke skulle være en uaktsom handling, men heller en bevist handling.

Skattesjekk lar deg søke anonymt

Ved å benytte skattesjekk.no vil konsulenter gjøre søkene for deg. Dette gjør at dine søk blir gjort av noen andre, og ditt navn vil aldri bli blottlagt for den som det søkes på. Dette er en tjeneste som er lovlig i følge datatilsynets retningslinjer. Skattesjekk.no lar deg søke i skattelistene anonymt for kr 39,- per søk – som er en pris under gjennomsnittet for en slik tjeneste.

Dette betyr tallene i søkeresultatene

Ofte er tallene i skattelistene misvisende i forhold til hva som er oppført. Inntekten som vises er etter skatt og andre fradrag, og andre kriterier gjelder også for formue og skatt. Du kan lese mere om dette på: Hva betyr resultatene i skattelistene.