5 billige måter å lage en fantastisk hage til sommeren 2023

Innlegget kan være betalt for og må anses som betalt plassering.

Innholdsfortegnelse

Kjøp planter som krever lite vedlikehold og vann

Det er mulig å ha en fantastisk hage uten å bruke mye vann. Det er mange måter å redusere mengden vann du bruker i hagen din. En måte er å velge planter som tåler tørke. En annen måte er å forbedre dreneringen i hagen din. Du kan også vanne plantene dine om morgenen eller kvelden når det er kjøligere. Mulching av plantene dine kan også bidra til å redusere fordampning.

Bruk enkle og rimelige hagemøbler

En fantastisk hage trenger ikke å være dyr. Med litt kreativitet kan du bruke rimelige materialer for å skape et vakkert og innbydende rom. Her er noen tips: 

Bruk resirkulerte materialer: Resirkulerte materialer kan gi hagen din karakter og interesse. Se etter interessante beholdere, for eksempel gamle tønner eller bøtter, for å bruke som plantekasser. Eller bruk resirkulerte utleggere eller murstein for å lage en sti eller uteplass. 

Plant innfødte planter: Innfødte planter er et godt valg for hager fordi de er lite vedlikehold og kan trives under en rekke forhold. I tillegg er de ofte mer motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer.

Lag et fokuspunkt: Et fokuspunkt vil bidra til å skape en følelse av rom og struktur i hagen din. Det kan være en stor vakker paviljong 2 5×2 5, et partytelt eller et fint hovedfokus. Med litt fantasi kan du enkelt lage en fantastisk brukbar hage på et budsjett.

Bruk naturlig lys for å skape en fantastisk hage

Når det gjelder å lage en fantastisk hage, er en av de beste tingene du kan gjøre å dra nytte av naturlig belysning. Ved å plassere plantene og blomstene dine på en måte som lar dem slikke sol, kan du skape en levende og vakker plass som er både sunn og visuelt tiltalende. 

Ikke bare vil plantene dine bli gladere og sunnere når de får riktig mengde sollys, men du vil også kunne nyte hagen din mer når den er fylt med frodige, grønne planter. Hvis du har muligheten, prøv å plassere hagen din på et sted som får mye sollys hele dagen. Dette vil sikre at plantene dine får det lyset de trenger for å trives. I tillegg til å plassere plantene dine på en måte som lar dem få rikelig med sollys, kan du også bruke reflekterende materialer for å lyse opp hagen din. 

Speil og andre skinnende gjenstander kan bidra til å reflektere lys på mørke områder i hagen din, lyse den opp og gjøre den mer innbydende. Ved å utnytte naturlig belysning kan du skape en hage som er både vakker og sunn. Så, neste gang du planlegger en hage, husk å ha belysning i tankene – det kan utgjøre hele forskjellen i verden.

Bruk vanlige planter for å skape en fantastisk hage

Det er ingen riktig måte å lage en fantastisk hage på. Men å bruke vanlige planter er ofte et flott sted å begynne. Ved å bruke planter som er lett tilgjengelige og enkle å ta vare på, kan du lage en vakker hage uten å bruke mye penger eller tid. 

Noen vanlige planter som kan brukes til å skape en fantastisk hage inkluderer roser, tusenfryd, tulipaner og liljer. Disse plantene er alle relativt enkle å ta vare på og kan tilføre hagen din mye skjønnhet. roser kan legge til et snev av romantikk, mens tusenfryd kan legge til et snev av innfall. 

Tulipaner og liljer er begge klassiske blomster som kan legge til et snev av eleganse til hagen din. En annen flott ting med å bruke vanlige planter for å lage hagen din, er at du enkelt kan finne disse plantene i din lokale barnehage eller oppussingsbutikk. Dette betyr at du ikke trenger å bruke mye tid på å lete etter de perfekte plantene til hagen din. 

Du kan ganske enkelt plukke opp plantene du trenger og komme i gang med hagen din med en gang. Å lage en fantastisk hage trenger ikke å være vanskelig eller dyrt. Ved å bruke vanlige planter kan du enkelt lage en vakker hage som du kan ha glede av i mange år framover.

Bruk enkle designelementer for å lage en fantastisk hage

Bruk enkle designelementer for å lage en fantastisk hage Når det gjelder å designe en hage, er det mange forskjellige tilnærminger du kan bruke. Du kan gå for et mer naturalistisk utseende, eller du kan velge en mer formell design. Du kan også velge å bruke en rekke forskjellige designelementer for å skape en virkelig fantastisk hage. En av de enkleste og mest effektive måtene å lage en vakker hage på er å bruke enkle designelementer som en rosebue

Dette kan innebære å bruke en begrenset fargepalett, velge rene linjer og former og bruke en rekke forskjellige teksturer. Ved å bruke disse enkle designelementene kan du skape en hage som er både stilig og iøynefallende. 

En annen fin måte å lage en fantastisk hage på er å bruke en rekke forskjellige plantetyper. Dette kan inkludere bruk av både blomstrende og løvplanter, samt en rekke forskjellige størrelser og former. Ved å bruke en rekke forskjellige plantetyper kan du skape en hage som har en ekte følelse av dybde og interesse. 

Til slutt, en annen måte å skape en virkelig fantastisk hage på er å bruke en rekke forskjellige belysningselementer. Dette kan innebære å bruke spotlights for å fremheve bestemte områder, eller å bruke eventyrlys for å skape en magisk effekt. Ved å bruke ulike belysningselementer kan du virkelig få liv i hagen din. Ved å bruke disse enkle designtipsene kan du skape en hage som er både stilig og iøynefallende. Så hvorfor ikke prøve det?