Forbrukslån – Dette trenger du å vite

forbrukslån

Innholdsfortegnelse

Ønsker du å ta et forbrukslån? Her kan du lese det som er verdt å vite om forbrukslån. Det kan være til stor hjelp, men man skal også være klar over betingelsene aktørene på markedet tilbyr. Blir man sittende igjen uten å klare og betale tilbake pengene man skylder, kan man bli sittende i en kjedelig økonomisk situasjon. Videre kan du lese hva forbrukslån er, hvor du kan få det, styrker og svakhet med det.

Les også hvordan du kan låne penger

Hva er forbrukslån?

Vanligvis når man skal ta et lån, så blir man bedt om å stille sikkerhet i egne verdier. Det kan være snakk om eiendom eller transportmidler. Disse verdiene vil stå som pant hvis man av en eller annen grunn ikke skal ha mulighet til å betale tilbake. Når det kommer til forbrukslån, så er det et type lån man får uten å stille noe til sikkerhet. Det som kjennetegner forbrukslån er at det har høyere renter enn andre lån. Rentene blir en slags sikkerhet, siden den som låner ut penger tar en større risiko.

Når man ser på forskjellige forbrukslån, så ligger renten et sted mellom 12 og 25 %. Tilfeller kan være at renten ligger oppunder 30 %, men det er gjerne på mindre beløp.

Folk som tar forbrukslån bruker som regel pengene til å kjøpe seg møbler, transportmidler eller reise. Det ligger litt i selve ordet, at det er noe folk kjøper til sitt eget bruk.

forbrukslån
Forbrukslån

Noen krav må tilfredsstilles

Det er normalt å søke forbrukslån på nett. Der har man lett tilgang til en god oversikt over hva som er tilgjengelig på markedet. Når man skal søke forbrukslån gjør man gjerne det ved bruk av et søknadsskjema. Dette skjemaet inneholder gjerne noen krav og informasjon om deg. Nedenfor har vi listet opp dette:

 • Du må være minimum 18 år. I mange tilfeller ønsker de at du skal ha fylt 20 år eller eldre
 • Du må fylle inn ønsket lånebeløp
 • Fylle inn fødselsnummer
 • Ditt navn
 • Fylle inn din e-post og telefonnummer
 • Du skal melde fra om ditt statsborgerskap. Du skal hovedsakelig være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i mer enn 3 år.
 • Informer om ditt ansettelsesforhold.
 • Du blir bedt om å informere om det er kun du som skal låne penger, eller om du har med deg en medlåntaker
 • Din sivilstatus
 • Du må fylle inn om man ønsker barn på sikt eller ikke
 • Du skal informere om ditt boforhold. (Leier du, bor du hjemme eller leier du?) Hvis du eier han man mulighet til å refinansiere med sikkerhet i egen bolig.
 • Din brutto årslønn
 • Du skal informere om du har noen bidrag eller leieinntekter
 • Informasjon om gjeld eller fellesgjeld
 • Du skal fylle inn om du er studielån og hvor mye
 • Du skal også fylle inn om du har lån på transportmiddel
 • Fyll inn om du har andre lån uten sikkerhet
 • Dine kredittkort, kredittkortgrensen og hvor mye du har brukt av grensen
 • Til slutt skal du informere om lånet skal brukes til å refinansiere annen gjeld

Dette kan være informasjon du trenger å fylle inn for å få innvilget et forbrukslån.

Så mye penger kan du låne med forbrukslån

Spørsmålet mange har er hvor mye penger du kan låne med et forbrukslån. Det varierer fra utlåner, men man kan finne forbrukslån til alt fra 5 000 kr til 600 000 kr. Hvis man går inn på en nettside som sammenligner forbrukslån har gjerne en kalkulator. Der kan man stille totalbeløpet man ønsker å ta i lån, hvor lang nedbetalingstid man ønsker og deretter får man et resultat over månedlig betaling. Man skal følge ekstra nøye med på hva totalbeløpet man skal betale kommer på. Det blir lagt renter på lånet, og jo lenger nedbetalingstid jo høyere blir totalbeløpet.

Et eksempel fra Zensum:

 1. Hvis man skriver inn på kalkulatoren at man ønsker å ta et forbrukslån på 250 000 kr, som man skal betale ned på 7 år. Da får man en månedlig kostnad på 4 031 kr og et totalbeløp på 338 604. Det vil si at man låner 250 000 kr, men er nødt til å betale 88 604 kr utenom pengene man mottar.
 2. Vi tar utgangspunkt i at vi fortsatt tar et lån på 250 000 kr, men vi endrer nedbetalingstid til 15 år som er maks. Da ender man opp med 2 546 kr i månedlig kostnad, men et totalbeløp på 458 280 kr. I dette tilfellet betaler man mindre i måneden, men man må betale 208 280 kr, utenom de pengene man mottar. Man ender altså med å måtte betale tilbake nesten like mye som man låner.

Eksemplet poengterer at man skal være klar over betingelsene i lånet og at man låner penger etter egen livssituasjon og økonomi. I feler tilfeller kan man også betale inn ekstra på lånet hvis man ønsker. Da kan man resultere å nedbetale før avtalt nedbetalingsplan.

så mye penger med forbrukslån
Du kan låne alt fra 5000 kr til 600 000 kr med forbrukslån

Forbrukslån på dagen

Sånn det digitale samfunnet har utviklet seg, skal det ikke være noe problem å låne penger ganske raskt hvis man vil det. Mange av de som låner ut penger har søknadsskjemaer som man enkelt kan fylle ut. Deretter kan utlåner ta en vurdering på deg angående kreditt, og innvilge lånet som du ønsker. Det vil si at man har mulighet til få lån på dagen hvis man ønsker det. Faktorer som spiller inn kan være hvor stort lånet er og om utlåner har mulighet til å overføre på dagen. Man ser at det er flere har mulighet til å gjøre det. I verste fall får man pengene overført dagen etter. Det kan også ha noe å si om du har tilgjengelig en BankID til å godkjenne avtalen digital.

Forbrukslån på timen

Når man snakker om hvor raskt man kan låne penger, så er det ikke nødvendigvis bare på dagen. Flere aktører markedsfører med at de kan godkjenne forbrukslån på timen. Det gjelder mindre summer fra en tusenlapp og oppover til en viss sum. Si at man fyller ut en søknad tidlig på dagen og signerer den med BankID, kan man ha pengene tilgjengelig samme dag. Det er svært effektivt for låntaker hvis man har hastverk med penger. Det som er viktig er å betale ned lånesummen, inkludert gebyrer og renter.

Det er ikke tilfellet at man er avhengig av å få et forbrukslån med et stort beløp. Det kan være så enkelt at man får en regning eller en stor kostnad som kommer før lønningen. Da er det kjekt å vite at man har muligheten til å ta et kjapt lån som kan hjelpe til. Man er bare avhengig av å ha en telefon eller datamaskin tilgjengelig. I dagen samfunnet er dette noe de fleste har. Ved bare noen få tastetrykk har man mulighet til å ta en forbrukslån på dagen.

Kort oppsummert finnes det flere utlånere på markedet som man kan låne penger av, og få pengene på sin egen konto på dagen. Som et resultat av det digitale samfunnet vi leverer i, har det blitt utarbeidet effektive måter å låne penger på. Dette får man til uten menneskelig kontakt og dette spare utlåner kostnader på, mens lånetaker sparer tid. Så kan man også forsvare det med at dette er en trygg måte å løse det på. En digital løsning med BankID er positivt istedenfor å ordne dette gjennom post. Med en telefon eller datamaskin, kan man ved bare noen tastetrykk ta et forbrukslån som man ønsker.

Søk forbrukslån på nett

Det har aldri vært så lett å søke forbrukslån som nå. Med bare noen tastetrykk på din datamaskin eller mobil, kan de fleste utlånere tilby forbrukslån på nett. På grunn av at det er lån uten sikkerhet, er det ikke en krevende prosess så man kan betale ut lånet raskere. Søknadsskjemaene ligger enkelt tilgjengelig på nettsider rundt omkring, som gjør hele prosessen veldig enkel og grei.

Konkurransen blant de forskjellige utlånerne resulterer stadig vekk i lavere rente på lån. Det gjør betingelsene bedre, men det kan være flere useriøse aktører som blir tilgjengelig på markedet. Derfor skal man gjøre en grundig jobb når man skal finne riktig forbrukslån.

Her kan du lese hvordan du kan tjene penger raskt på nett

Forbrukslån best i test

Det er vanskelig å definere et forbrukslån som er best for alle, ettersom folk er ute etter forskjellige betingelser. Man kan anbefale å bruke Zensum til å sammenligne forskjellige forbrukslån og ta utgangspunkt i det. Deretter kan man vurdere hva som er best for en selv.