Hvordan få bedre kredittvurdering – Tips og råd

En person som sitter og gjør alt den kan for å forbedre kredittvurderingen sin.

Innholdsfortegnelse

Hva er kredittvurdering?

En kredittvurdering, også kjent som en kredittsjekk eller kredittrapport, er en vurdering av en person eller bedrifts kredittverdighet. Kredittvurderinger blir ofte brukt av banker, finansinstitusjoner og andre kredittgivere når de vurderer om å gi en person eller bedrift et lån. Kredittvurderinger kan også brukes av bedrifter som vurderer personer for ansatte eller for å vurdere om en person er i stand til å gjøre betalinger for varer eller tjenester. 

En kredittvurdering inneholder en kredittpoengsum, som er et tall som viser hvor god eller dårlig en person eller bedrift er på å betale regninger og andre forpliktelser. Kredittpoengsummene varierer fra 0 til 100, hvor 100 er perfekt kreditt og 0 er ingen kreditt. Kredittvurderinger også inneholde en kredittgradering, som er en vurdering av en persons kredittverdighet basert på kredittpoengsummen.

 Kredittgrader kan variere fra A til F, hvor A er den beste kredittgraderingen og F er den dårligste. En god kredittvurdering er viktig fordi det kan hjelpe deg å få bedre rente på lån, bedre betingelser på forsikring og bedre jobbmuligheter. En dårlig kredittvurdering, på den annen side, kan gjøre det vanskeligere å få lån, forsikring og jobber. 

Kredittvurderinger kan også påvirke hvor mye du betaler i renter på kredittkort gjeld og andre former for gjeld. Det er viktig å huske at kredittvurderinger ikke er statiske. Kredittpoengsummer og kredittgrader kan endre seg over tid, avhengig av hvordan du bruker kreditt og hvordan du betaler regninger og andre forpliktelser. Du kan forbedre din kredittvurdering ved å betale regninger og andre forpliktelser i tide, unngå å bruke for mye kreditt og ved å opprettholde en god kreditt historie.

En person som sitter og gjør alt den kan for å forbedre kredittvurderingen sin.
Person som sjekker sin kredittvurdering.

På Femelle kan du se dine muligheter for å søke smålån uten kredittsjekk og sammenligne långivere

Bedre kredittvurdering – slik får du det

Har du en god kredittvurdering? Da har du bedre forutsetninger for å få lån, kredittkort og andre finansielle produkter. Men hvordan får du en god kredittvurdering? Kredittvurderingen din bestemmes av en rekke faktorer, og det er ikke alltid like enkelt å forstå hva som påvirker den. Det er likevel enkelte ting du kan gjøre for å bedre kredittvurderingen din. 

  • Betal regningene dine i tide. En av de viktigste faktorene som påvirker kredittvurderingen din, er hvor god du er til å betale regningene dine i tide. Dersom du ofte betaler for sent, kan dette gi deg en dårligere kredittvurdering. Det er derfor viktig at du sørger for å betale regningene dine i tide. Hvis du har problemer med å huske å betale regningene, kan det være en god idé å sette opp avtalegiro eller autofinansiering. På den måten blir regningene automatisk betalt hver måned, og du slipper å motta purringer. I tillegg til å betale regningene dine i tide, er det også viktig at du betaler dem fullt ut. Dersom du kun betaler minimumsbeløpet på regningene dine, kan dette også gi deg en dårligere kredittvurdering. 
  • Ha en god økonomi. En annen viktig faktor som påvirker kredittvurderingen din, er din økonomi. Dersom du har en god økonomi, er dette en indikasjon på at du er en god betaler, og at du har god økonomisk kontroll. Dette kan gi deg en bedre kredittvurdering. Dersom du har en dårlig økonomi, kan dette også gi deg en dårligere kredittvurdering. Dette er fordi det kan være en indikasjon på at du ikke har god økonomisk kontroll, og at du derfor kan ha problemer med å betale regningene dine i tide. Det er derfor viktig at du har god økonomisk kontroll, og at du sørger for å ha en god økonomi. Du kan ha god økonomisk kontroll ved å føre en god budsjett, og ved å sette av penger til å betale regningene dine i tide. 
  • Unngå å ha for mange kredittkort. En annen viktig faktor som påvirker kredittvurderingen din, er hvor mange kredittkort du har. Dersom du har for mange kredittkort, kan dette være en indikasjon på at du ikke har god økonomisk kontroll, og at du derfor kan ha problemer med å betale regningene dine i tide. Det er derfor viktig at du ikke har for mange kredittkort. Du bør kun ha det kredittkortet du faktisk trenger, og ikke flere. Unngå å ta opp for mange lån 
  • En annen viktig faktor som påvirker kredittvurderingen din, er hvor mange lån du har. Dersom du har for mange lån, kan dette være en indikasjon på at du ikke har god økonomisk kontroll, og at du derfor kan ha problemer med å betale regningene dine i tide. Det er derfor viktig at du ikke tar opp for mange lån. Du bør kun ta opp det lånet du faktisk trenger, og ikke flere. Ha en god kredittvurdering 

En god kredittvurdering er viktig fordi det kan gi deg bedre forutsetninger for å få lån, kredittkort og andre finansielle produkter. Det er derfor viktig at du gjør det du kan for å bedre kredittvurderingen din.

Les også om forbrukslån – dette trenger du å vite