Hvordan investere penger – Se våre tips og råd her

Innlegget kan være betalt for og må anses som betalt plassering.

hvordan investere penger

Innholdsfortegnelse

Lurer du på hvordan man investerer penger? Mange av de rikeste i verden har tjent masse penger på gode investeringer. Det blir bare fler av de som vet å gjøre gode investeringer og trenger ikke å jobbe fra 9-16 lenger. Her kan du lese om tips og råd for hvordan investere penger. Er du interessert i akkurat det så må du fortsette å lese!

Dette er en investering

Hvordan investere penger trenger nødvendigvis ikke være så komplisert. Å investere går ut på å kjøpe noe som på sikt skal øke i verdi, slik at man kan selge det med en fortjeneste. Gjerne er det snakk om å investere i aksjer, fond eller eiendom. Det er også mange som investerer i gjenstander som kunst og historiske artikler. Når man kjøper aksjer så vil aksjer øke ved at andre også investerer i det. Da vil prisen per aksje øke også kan man selge det for å få profitt. Gjenstander kan øke i verdi fordi de er sjeldne eller er ute av produksjon. Mange investerer også i interesser og er villig til å bruke mye mer penger enn en anne ville gjort. Det kan man knytte mot det som kalles affeksjonsverdi. Videre kan du lese hvordan du kan investere pengene dine.

Når man investerer penger eller verdier er det viktig å forstå risikoen bundet med hver type investering. For eksempel er aksjer mer risikofylte enn obligasjoner, fordi de kan miste verdi raskt hvis det er en økonomisk nedgang. Mange har tjent seg rike på å investere det man har, men det anbefales å ikke investere mer enn det man har råd til og tape. Et god tips hvis man investerer i aksjer kan være å fordele pengene sine i forskjellige aksjer. Da er sjansen større for å få en fortjeneste. Hvis man bruker alle pengene man vil investere på en aksje og den synker, så taper man en del av alle pengene.

hvordan investere penger
Invester og la pengene dine vokse

Les også artikkelen “Investere penger – En guide for bedre forståelse”

Hvordan investere penger i aksjer

Å investere penger i aksjer er en fin måte å tjene penger på. Du kan investere i ulike aksjer og eller en enkeltaksje. De som tjener gode penger på aksjer bruker mye av tiden om å lese om markedet og bedriftene de ønsker å investere i. Dette er en forutsetning for og lykkes med aksjer. Hvis man leser overskrifter og investerer i aksjer fordi de har et interessant navn, vil man tape penger. Heldigvis finnes det mange kanaler som diskuterer aksjer og det er lett å få tilgang på informasjon. Man kan bruke podkaster, blogger og søke opp forvaltere som kan gi gode råd. Som sagt, burde man kan i dybden rundt aksjen man vil kjøpe og markedet det tilhører.

Hva er din risikotoleranse?

Det som er viktig når man skal investere penger er å vite hvilken risikotoleranse du har. Hvor mye penger har du råd til å investere og eventuelt tape? Annet enn det vil man finne ut hvilket nivå av investeringsavkastning man er interessert i. Er det 10 % eller 20 %? Hvis du er villig til å akseptere en avkastning på 20 %, betyr det at en investering på 10 000 kr vil resultere i en avkastning på 2 000 kr. Det kan være lurt å regne seg frem til en ønsket investeringsavkastning før man investerer. Det er fordi man lett kan bli blind hvis det går bra og man ser at man har muligheten til å tjene masse penger. Plutselig kan aksjen stupe og man har tapt en potensiell gevinst. Hvis man har en slik strategi på sikt vil det øke sjansen for å tjene penger.

Hvordan investere penger uten å gjøre feil

Uansett hvor flink man er basert på erfaring og kompetanse, vil det være vanskelig å unngå feil. Det være vanskelig å spå avkastninger. Til og med profesjonelle investorer taper penger på investeringer, og det er mennesker som lever av det. Det man også må huske er å regne med eventuelle gebyrer eller kostnader når man kjøper seg inn i en aksje. Når man i ettertid skal regne ut avkastning er det noe som går i glemmeboka, og den totale gevinsten blir feil. Gjør man dette på en ordentlig måte, kan aksjer være svare på hvordan investere penger.

Invester pengene dine i eiendom

Eiendom blir omtalt som en av de sikreste investeringene man kan gjøre. Det er fordi det er noe fysisk og det vil alltid være menneske tilgjengelig som kan dra nytte av det. Enten ved hjelp av videresalg eller utleie. Det som er lurt å tenke på når det kommer til å investere i eiendom, er hvordan du skal organisere det i form av skatt. Det er hovedsakelig to forskjellige måter å gjøre det på. Man kan eie et selskap gjennom seg selv eller en bedrift. Det som man må gjøre er å undersøke sin egen situasjon og se hvordan man ender opp med å betale skatt. Det er flere nettsider som informerer om hvordan man løser det på best mulig måte. Eiendom kan virkelig være svare på hvordan investere penger på sikt.

Man trenger nødvendigvis ikke å kjøpe en ny bolig for å bo der, men man kan kjøpe en eiendom med hensikt om å pusse opp og selge det med fortjeneste. Hvis man er praktisk anlagt og har mulighet å gjøre ting selv, kan man tjene masse penger. En annen måte å investere penger i eiendom er ved å pusse opp i egen bolig. Hvis man på kort sikt ønsker å flytte til et annet sted, kan det være lurt å ta en runde i huset og se om noe trenge en oppgradering. Det kan følge med betydelige kostnader, men en ny verdi kan overgå dette og sørge for en god fortjeneste.

Hvordan investere penger
Invester pengene dine i oppussing

Hvordan investere penger i fond

Et fond er som en samling med investeringer der man har mange individer som sparer pengene sine i et verdipapirmarked. De som styrer fond er profesjonelle pengeforvaltere og de bruker dine penger på å investere. Man kan sette pengene sine i forskjellige fond etter interesse. Noen fond investerer kun i Norge, noen investerer i det internasjonale markedet og noen har for eksempel fokus på det grønne skiftet.

Man har store forskjeller på avkastning og risiko for hvert fond. Noen fond investerer tålmodig og trygt, mens andre fond tar kjappere valg i håp om større avkastning. Dette gjenspeiler mennesker og hva de interesserer seg for. En annen faktor som spiller inn er om fondet er passivt eller aktivt. Her får du forklaringen på de to kategoriene:

  • Et passivt forvaltet fond handler om at det har aksjer i en indeks, også kalt indeksfond. Det vil si at det er et kollektiv av aksjer.
  • Et aktivt forvaltet fond går ut på at helheten av aksjene er varierte. De som forvalter fondet handler aksjer selv for å slå en indeks.

Aktive fond viser seg å være mer risikable enn passive fond. Hvis man har investert i et aktivt fond kan man få en høyere avkastning, men risikoen er også desto høyere. Et passivt fond vil på andre siden gi lavere avkastning, men du vil ha en lavere risiko. Finn det som passer deg, så kan dette være en super måte på hvordan investere penger.

Oppsummering

Man har mange muligheter for gode investeringer, men det gjelder å sette av godt med tid for å gjøre egne undersøkelser. Man har mange gode kanaler som gir god informasjon, men helst skal man stole på seg selv og investere det man er komfortabel med. Til og med de beste i gamet gjør feil, og det skal man tenke på. Søk deg rundt og les deg opp, så vil du finne gode alternativer på aksjer, fond og eiendommer som du kan tjene penger på.

Ta deg noen minutter og les guiden om hvordan spare penger