Hvordan spare penger i hverdagen – 7 enkle tips

Innlegget kan være betalt for og må anses som betalt plassering.

hvordan spare penger i hverdagen

Innholdsfortegnelse

Føler du at du kunne gjort en bedre jobb med å spare penger i hverdagen? Det er mange som det tenker det samme som deg, og derfor har vi laget en liste med noen enkle tips du kan bruke. Hvordan spare penger i hverdagen trenger ikke være så vanskelig, og det kan være noen få vaner man kan legge til seg for å spare masse penger. Det kan være alt fra handlerutiner, lage egen mat, smart-sparing på telefonen og masse annet. Er du interessert i hvordan spare penger i hverdagen så må du bare fortsette å lese. Vi lister opp 7 enkle tips her:

Tips 1. Hvordan spare penger i hverdagen ved å forbedre dine handlerutiner

Det er så utrolig mange som handler mye mer enn det man trenger. Hvis man tar utgangspunkt i mathandling, så kan dette være et enkelt sted man kan spare penger i hverdagen. Mange tar seg en tur innom butikken daglig for å handle mat og diverse. Hvis man tenker godt etter, så pleier man som regel å ta med litt mer enn det som var planen. Kanskje det frister å ta med noe godis fra godterihylla for eksempel. Hvis man heller setter opp en plan på hva man skal og når man skal handle, så kan man spare masse penger. Det mest optimale er hvis man handler en gang i uka. Da slipper man disse småturene der man tar med seg unødvendige ting.

hvordan spare penger i hverdagen
Spar penger på nye handlevaner

Tips 2. Har du det beste mobilabonnementet for deg?

Når var sist du sjekket mobilabonnementet ditt og hva som er inkludert? Hvis du har et abonnement som har massevis av taletid og SMS, selv om du aldri bruker telefonen til det. Da kan det være at du kan finne et mobilabonnement som passer deg bedre, og som sannsynligvis er billigere. Det finnes mange aktører som leverer mobilabonnement og derfor blir prisen lavere. Søk deg rundt på nettet og du vil finne nettsider som sammenligner mobilabonnement. Da kan du finne det abonnementet som passer deg best og du kan spare penger. Dette er en super ide for hvordan spare penger i hverdagen.

Les også hvordan du kan spare penger i denne enkle guiden

Tips 3. Lag et budsjett

Dette går igjen fra det første punktet i listen med tips over hvordan spare penger i hverdagen. Sett deg opp et budsjett som du kan se på gjennom måneden. Regn ut hva slags faste kostnader du har som lån, handling av mat og treningsabonnement. Da kan du lett regne ut hvor mye penger du bruker i måneden og hvor mye du har igjen etter alt dette er betalt. Da kan du lett få en oversikt over hvor mye penger du kan spare, og eventuelt penger du kan ha til uforutsette regninger.

Selvfølgelig skal man også ha litt penger for å kose seg, men hvis man gjør dette til en vane får man bedre oversikt over økonomien sin og man kan lettere sette penger på sparing, Da kan man sette seg mål over ting man ønsker å spare til. Det kan være reise, en ny sykkel eller kanskje et nytt hus. Lag et budsjett og få bedre oversikt over din økonomi og sparing.

Tips 4. Hvordan spare penger i hverdagen med de beste tilbudene

Overalt på nettet finner man gode tilbud. Det kan være tilbud på sko, mat, lån eller flyreiser. Man bruker gjerne butikker og tjenester man har erfaring med eller fra man er vant med i oppveksten, Det man ser er at det kommer flere aktører i alle ledd og det er bra for forbrukere. Det resulterer i at aktørene må holde seg konkurransedyktige, og det gjør de ved å sette ned prisene. Fokuset ligger på å levere laveste pris og yte best service. Det må forbrukerne utnytte. Hvis du bruker sammenligningstjenester på nettet, kan du lett sammenligne et produkt og se hvor du får det billigst. Det kan skille flere tusenlapper for produkter. Hvis man gjør slike bevisste valg når man skal handle, så kan dette på sikt spare deg for vanvittig mye penger.

hvordan spare penger i hverdagen
Benytt deg av tilbud for å spare penger

Tips 5. Kutt ned på strømregningen

Mange synes de betaler for mye i strømregning. Alt kan man ikke bestemme, men det man kan er å sørge for at man har den beste og billigste leverandøren av strøm. I Norge er det stor forskjell på hva man betaler i strøm i løpet av et år. Strømregningen kan varierer fra leverandør til hvilke vaner man har hjemme. Strømregningen sier noe om hvordan du bruker strøm i huset ditt. Det kan være store forskjeller på pris etter hvilken tid det er på døgnet. Videre har vi listet opp noen tips du kan gjøre for å minske strømregningen din.

  1. Ha et bevisst forhold til å skru av lys og varme i rom du ikke er i. Hvis man bruker penstua noen få ganger i året, så kan det være bedre å skru av varmen der. Hvis man har vært på do, så er det lurt å skru av lyset etter seg. Dette kan ha mye å si på hvordan spare penger i hverdagen.
  2. Når du skal lufte, så sett vindu eller dør på vidt gap i en kort stund. Da vil ikke den generelle temperaturen synke i så stor grad. Hvis man heller har vinduet eller døren litt opp over lenger tid, så vil temperaturen gå ned betraktelig. Dermed vil ovner bruke mer strøm for å varme opp igjen.
  3. Bruk smart-dusj eller dusj på en smartere måte. Smart-dusj bruker man for å begrense strømmen det brukes på å varme opp varmtvann. Hvis man ikke har det, kan man også dusje på en smartere måte. Når du har fått dusjet deg, skru av dusjen når du skal smøre deg inn med såpe og lignende. Hvis man gjør dette til en rutine kan man spare penger.
  4. Du må velge riktig strømleverandør til ditt hus. Det kan være store forskjeller angående pris hos de leverandørene. På nett er det mange sider som kan brukes for å sammenligne pris til din bolig. Man har også muligheten til å bruke disse skjemaene, slik at leverandørene kan kjempe om å få deg. Da kan du gjerne få fine tilbud som hjelper deg.

Tips 6. Smart-Sparing

Flere banker har kommet med gode løsninger som gjør at du lett kan spare penger i hverdagen. Dette går som regel ut på at du setter en grense på penger som skal bli trukket fra kontoen som er knyttet til bankkort. Det kan være snakk om 20 kroner som blir trukket fra brukskonto og over på sparekonto når du drar kortet. Dermed vil du kunne på en veldig smart måte spare penger utenat du tenker på det. Dette kan også hjelpe på flere måter. For eksempel, så kan man bli flinkere til å handle mindre siden brukskontoen vil minke for hver gang du drar korte. Smart-sparing er et bra initiativ uansett hvordan man ser på det.

Tips 7. Hvordan spare penger i hverdagen med shoppe-stopp

De fleste kan nok være enig hvis man sier at det kan være enkelt å kjøpe seg en genser eller et par med sko, som man egentlig ikke trenger. Som regel kjøpe man dette fordi man vet det hadde sett bra til et antrekk man har. Hvis man begrenser denne måten å handle, så kan man i løpet av kort tid spare masse penger. Klær, sko og diverse artikler til hjemmet kan koste mye penger, og det kan i løpet av et år være snakk om mye unødvendig penger man bruker. Dette er penger man kan sette på sparing til ting som faktisk er nyttig. Det kan være vanskelig i starten, men etterhvert vil man sette pris på at man shoppet litt mindre.

Her kan du få tips som kan bedre din personlige økonomi