Hvordan spare penger som student – 6 enkle tips her

spar penger som student

Innholdsfortegnelse

Synes du det er vanskelig å spare penger som student? Du er ikke alene. Studentlivet er ikke alltid like eksklusivt og det kan være trangt økonomisk til tider. Heldigvis for deg har vi utarbeidet en guide med 6 enkle tips som kan hjelpe deg med hvordan spare penger som student. Det kan hjelpe deg med å få større økonomisk frihet som student og du kan til og med sitte igjen med penger etter studentlivet. Les videre for å enkle og smarte sparetips.

Trykk deg inn på lenken og les den ultimate guide for du kan spare penger

Hvordan spare penger som student med deltidsjobb

Om du har tid og muligheten vil det være veldig positivt med en jobb bed siden av studiet. Dette kan hjelpe deg med å spare penger, få jobberfaring og bruke tiden til noe nyttig. Hvis man kommer i enighet med en arbeidsgiver kan man gjøre det klart at man er student og bli enig om dager man er tilgjengelig for å jobbe. Det burde være et viktig fokus at jobbingen ikke kommer i veien for studiet. Kanskje man får muligheten til å jobbe 1-3 ganger i uka og litt i helgen. Dette kan være nok til å tjene noen tusen, og det kan være en gunstig måte å tjene penger som student. Det kan være gode muligheter i en matbutikk, restaurant eller til og med på skolen.

spar penger som student
Finn deg en passende deltidsjobb

Spør om studentrabatt

Det ligger kanskje ikke naturlig for deg å spørre om rabatt eller redusert pris når du handler. Når du er student så det kan være ganske lurt å spørre om når du skal handle et sted. Det er ganske mange butikker og bedrifter som har studentrabatt tilgjengelig. Noen av disse er flinke til å markedsføre at de har studentrabatt for å få studenter til å handle hos de, men ikke alle er det. Har du ikke sett noe informasjon om studentrabatt kan du spørre om det før du skal betale. Dette kan skille mellom ganske mye penger på sikt. Det varierer fra bedrift til bedrift hvor mye rabatt de tilbyr, men det kan variere fra 10-30 %. Hvis man gjør dette til en vane kan man spare mye penger som student. Les videre for hvordan spare penger som student.

Hvordan spare penger som student på matbudsjett og handlerutiner

Mat er ofte det mennesker bruker mest penger på og det er ikke noe unntak som student. Kanskje det er første gangen man flytter hjemmefra og da innser mat hvor dyrt mat faktisk er. Allikevel går det an å bruke noen smarte triks for å spare penger på mat.

  1. Sett opp et matbudsjett. Dette kan være vanskelig i starten ettersom man ikke er helt sikker på hvor mye mat man spiser. Bruk gjerne 1-3 av de første månedene til å notere priser på mat og mengde. Slik kan du sette opp et budsjett mot hvor mye du skal bruke på mat i måneden, og slik kan du legge til rette for forutsigbarhet.
  2. Sett opp faste dager i måneden du kan handle på. Her gjør mange feil. Mange handler kun for en dag og er innom matbutikken flere ganger i uka. Dette resulterer i at man alltid tar med seg noe ekstra, og da er det lett å bruke unødvendig mye penger. Hvis man setter opp faste dager kjøper man inn mat for uka og da slipper man dette problemet. I tillegg kan et smart tips være å kjøpe mengder med fryste varer. Det kan for eksempel være kylling, fisk og grønnsaker. Dette kan man ha liggende i fryseren over lang tid og det er lett å tine opp når man skal ha det. Kombiner dette med tips 1, så skal du fort merke hvordan spare penger som student.
  3. Et siste tips mot mat er pris og leverandører. Det er stor forskjell på kvalitet og pris blant produkter i matbutikker. Når du går inn i butikken, så se bevisst på priser blant de samme varene. Ofte kan de skille mye penger fra billigst til dyrest. Kanskje ikke studietiden er den beste tiden å kjøpe de beste varene med tanke på hvor dyrt det er. Hvis du investerer tid og penger i en utdannelse, kan du sørge for at du kan kjøpe deg hva du vil når du handler på butikken senere i livet. Det kan være en god motivasjon.

Her kan du lese om hvordan tjene penger uten jobb

Å kjøpe brukt er bra for miljøet og lommeboka

Som student er det mulig å spare mye penger på brukte ting. Følg med på listen under for å lære hvordan spare penger som student ved å kjøpe brukt. Det er også enkle tips som å sammenligne beste og billigste mobilabonnement priser, som vil hjelpe veldig! – Og det tar bare et par minutter.

Kjøp bruke skolebøker

Det blir mer utbredt med butikker som selger brukte klær. Studenttiden er kanskje ikke den perioden man bør bruke mest penger på klær, men det hender at det kan være fint å oppgradere garderoben litt. Da kan dette være en super mulighet til å kjøpe fine klær som er i god stand til en billig penge. Dette er et super initiativ til å spare penger.

Hvordan spare penger som student på brukte klær

Det blir mer utbredt med butikker som selger brukte klær. Studenttiden er kanskje ikke den perioden man bør bruke mest penger på klær, men det hender at det kan være fint å oppgradere garderoben litt. Da kan dette være en super mulighet til å kjøpe fine klær som er i god stand til en billig penge. Dette er et super initiativ til å spare penger.

Kjøp brukte møbler

Som i tipset over kan man kjøpe brukte møbler og lignende. Mange må flytte til et nytt sted uten noe møbler når de blir studenter. Å kjøpe en ny seng, sofa eller kommode kan koste mye penger. Et godt alternativ kan være å bruke Finn.no eller gå innom en lokal bruktbutikk. Her kan du finne mange gode tilbud på møbler eller gjenstander til en god pris.

handle på bruktbutikk
Spar penger ved å kjøpe brukte klær

Du må ikke bruke hele storstipendet

Hvis man søker om stipend som student er det et stort høydepunkt når man får storstipendet i starten av semesteret. Man føler plutselig at man har mye penger å rutte med, men plutselig er det borte. Hvis man er førsteårsstudent så er det gjerne fadderuke, mye fester og rutiner man ikke er kjent med. Da er det greit at man har litt ekstra å bruke. Hvis man har jobbet litt under ferier eller har penger stående på konto, så kan det være utrolig smart å sette av storstipendet på sparing. Dette er penger som kan komme godt med når man er ferdig på studiet. Har man funnet noen gode investeringsmuligheter kan det være bedre for å få en god avkasting på det.

Bruk smart-sparing

Smart-sparing kan være veldig lurt for å finne ut hvordan spare penger som student. Flere banker har smarte måter å spare penger på. For eksempel er det en funksjon der man setter et beløp som skal bli trukket fra brukskonto hver gang man betaler med kortet sitt. Da kan man bestemme en konto som pengene skal bli overført til – gjerne en sparekonto. Slik kan man spare smått, også blir man flinkere til å ikke handle så mye. Si man setter 20 kr som skal bli trukket, så trenger man bare å dra kortet 5 ganger for å spare 100 kroner. Dette kan være en motivasjon i hverdagen og kanskje særlig når man er ute på byen. Plutselig blir man flinkere til å begrense seg selv med ikke å kjøpe så mye.

Dette var 6 tips til hvordan spare penger som student. Dette er tips du kan starte å bruke i dag og utover i studenttiden for å spare penger. Masse lykke til!