Hvordan spare penger – Enkle tips for din sparing

Innlegget kan være betalt for og må anses som betalt plassering.

Hvordan spare penger

Innholdsfortegnelse

5 tips for deg som ønsker å spare mer penger

Vil du vite hvordan man sparer penger? Man kan spare penger med store og små beløp. Det handler om å finne den beste måten å spare penger for deg. Dette er en enkel guide for deg som ønsker å spare eller finne inspirasjon for hvordan du kan spare pengene dine.

Les også vår guide på hvordan du kan tjene penger

1. Spare penger på mobilabonnement

Det finnes mange mobilabonnement tilgjengelig i markedet som er skreddersydd etter behov. Det handler i stor grad om å finne riktig abonnement for en selv. Heldigvis er det mange aktører i markedet, så for å konkurrere blir de presset på pris. Videre vil du få tips om hvordan du kan finne det beste mobilabonnementet for deg, slik at du kan spare penger.

  1. Hva bruker du telefonen din mest til? Mobilabonnement er tilpasset ringeminutter og SMS, datakapasitet, fordeler for familier og bindingstid som det viktigste. Tenk deg frem til hva som er viktigst for deg.
  2. Undersøk deretter forskjellige mobilabonnement som Telenor, Telia, Happybytes og Onecall for å nevne noen. Her kan du lett sammenligne prisene etter hva slags behov du har og hva du betaler fra før av.. Et triks kan være å ringe inn til bedriftene for å få billigere abonnement. Selgerne har gjerne litt å strekke seg på angående pris.
  3. Når du har funnet et passende mobilabonnement for deg kan du sette pengene du sparer inn på en konto, og være strålende fornøyd med valget ditt.

2. Finn riktig banklån som passer for deg

Banker er de mest pålitelige finansinstitusjonene som gir lån, men å finne det rette lånet kan være vanskelig. Hvis du undersøker lånemulighetene kan det være svært lønnsomt for deg på kort og lang sikt. Man må tenke på egen livssituasjon og økonomi. Her kan du lese om hvordan du kan spare penger på å finne riktig lån.

Det finnes forskjellige lånetyper og du må finne ut hva som passer deg best.

Lån med fast rente

Velger du lån med fast rente, vil det si at du har lik lånekostnad månedlig gjennom rentebetalingsperioden. Dette er en forutsigbar rente.

Lån med flytende rente

Ved lån med flytende rente følger renten seg etter markedsrenten. Det vil si at renten kan svinge gjennom rentebetalingsperioden. Det kan virke mindre forutsigbart, men gjør man en god undersøkelse kan du spare penger på sikt.

Nominell rente

Har man fått godkjent et lån, vil nominell rente si noe om rentesatsen på lånet før gebyrer i løpet av et år vanligvis.. Et eksempel vil være; Man får godkjent et lån på 3 000 000 kr. Den nominelle renta er på 3 %, og vil man betale 90 000 kr årlig.

Til slutt tar vi for oss annuitet- og serielån

Annuitetslån

Et annuitetslån vil si at man betaler det samme beløpet hver termin så lenge man har lånet. I starten betaler man stort sett av rentene, men mot gradvis vil man betale avdraget.

Serielån

I et serielån varierer terminbeløpene i større grad. Her betaler man det samme i avdrag hver måned, men rentene er dynamiske og vil bli mindre gjennom låneperioden.

Disse mulighetene er lurt å undersøke, slik at du tar lån som passer deg og din økonomi best. I Norge er det store banker, men også lokale banker som tilbyr forskjellig betingelser. Man burde sette av god tid for å finne det beste lånet ettersom det kan resultere i tusenvis av kroner spart.

Finn riktig banklån som passer for deg
Hvilket lån du tar kan spare deg penger

3. Stor prisforskjell på strømleverandør

Synes du at du får for høye strømregninger? Det er stor forskjell på hvordan innbyggerne i Norge har blitt fakturert mot sitt strømforbruk. Strømregning kan variere fra hvordan man selv bruker strøm på sin eiendom til hvilken strømleverandør man bruker. Vil du vite mer om hvordan du kan spare penger på strøm, så les her.

Strømforbruket handler mye om hvordan du bruker strømmen i ditt eget hjem. Det finnes måter som er helt kostnadsfrie også kan man gjøre investeringer som sparer strøm på sikt. Her er en liste med tips og triks som du kan ta i bruk:

  1. Skru av varmen i rom som ikke har behov for det eller som man oppholder seg sjeldent i. Eventuelle gjesterom, boder, penstuer osv…
  2. Sett opp dører og vinduer i kort tid når man skal lufte. Dette gjør at man får frisk luft i huset, men det går ikke utover den generelle temperaturen.
  3. Dusj på en smartere måte. Istedenfor å la vannet renne fra man går inn i dusjen til man er ferdig, kan man skru av vannet når man smører seg inn med såpe og shampoo. På sikt kan dette gjøre store forskjeller på fakturaen.
  4. Velg riktig strømleverandør. I dag er det store forskjeller på pris for strømleverandører. Det finnes skjemaer på nett som du kan fylle ut, også vil du automatisk få gode tilbud for strømleverandører. Dette kan spare deg masse penger. Et tips er å opprette Efaktura i nettbanken, ettersom noen leverandører tar penger for å sende faktura i papirform. I tillegg er det bra for miljøet.
  5. Skru av lyset når du er ferdig i rommet. Det er lett å glemme å skru av lyset på badet eller kjøkkenet når man er ferdig. På sikt kan dette koste penger, og det er et enkelt grep for å bruke mindre strøm.
  6. Teknologi har gitt flere gode produkter som kan spare deg strøm. Man kan for eksempel bytte til moderne panelovner. Flere av disse kan innstilles til å justere temperaturen gjennom natt og dag. Rentbrennende vedovn er også strømbesparende. Det kan resultere i mindre bruk av ved og strøm.

Dette er kort fortalt noen smarte tips for å bruke mindre strøm, som kan spare deg for massevis av penger.

spar penger på strøm
Stor prisforskjell på strømleverandører

4. Hvordan spare penger på mat

Mat er noe mennesker må ha for å leve og det brukes massevis av penger på det i året. Å skape et bevisst forhold til pris, mengde og hvor ofte man handler kan være avgjørende for hvordan man sparer penger. Her er kan du få inspirasjon til hvordan du kan spare penger på mat.

Bruk alternativene i butikkhylla

Det finnes så mange forskjellig produsenter til matprodukter. Produsentene skiller seg på ting som pris, kvalitet og beliggenhet. Dette er faktorer som spiller inn når man skal bestemme seg for hvilken pasta man skal kjøpe, men det er gjerne prisen som bestemmer til slutt. Gjerne bruker man et produkt man synes er godt, men ser man rundt seg i butikkhylla kan man gjerne finne et tilsvarende produkt som koster 10 kr mindre. Gjør man slike bevisste valg når man handler sparer man masse penger.

Planlegg handleturene dine

Planlegging er utrolig viktig for å spare penger. Det er lett å dra innom butikken flere ganger i uka og kjøpe andre ting enn planlagt. Skriver man en handleliste for uka og handler på en fast dag, slipper man det. Da slipper man også å bruke energi på å planlegge hver dag hva man skal spise.

Matkasse er perfekt for å spare penger

For å gjøre det enda enklere kan du bruke matkassene som er tilgjengelig i markedet. I løpet av de siste årene har matkasser blitt kjempepopulære og folk elsker det. Man kan velge mellom å legge til varene man selv ønsker eller så kan matkassene selv bestemme måltider og oppskrifter. Det er veldig positivt siden man få variert og sunn mat, samtidig som man sparer tid ettersom man ikke trenger å bruke så lang tid i butikken på mathandling. Det er lett å søke på nett hvilke matkasser som leverer til ditt område. Dette gjør det forutsigbart for hvor mye penger man bruker på mat og det kan være veldig lønnsomt.

Et lite tips til slutt går ut på å bruke det man har. Hvor mange ganger har man ikke tatt seg selv i å kaste en halv paprika eller ostebiten som er igjen. Det er fullt mulig å samle slike rester til å lage et måltid. Gjør man dette til en vane slipper man å kaste mat man har brukt penger på.

5. Hvordan spare penger på rabattkoder

Det har blitt utbredt for bedrifter å legge ut rabattkoder på internett. Er man flink til å lete og eller vet hvor man kan finne de, kan man spare masse penger når man skal handle på nett. Rabattkoder kan være knyttet til nettbutikker for klær, strømmetjenester og reise. Vanligvis finner du en nettside som har rabattkoder. Si at man ser en rabattkode som man sparer 15 % av neste kjøp på Zalando. Da trykker man på rabattkoden, kopierer denne og trykker på “Gå til butikk”. Når man har valgt ønsket produkt får man valget om å løse inn rabattkoden før man betaler, Du er bare noen små søk fra å spare penger på ditt neste kjøp på nett.