Hvordan tjene penger – En super guide for større økonomisk frihet!

Innlegget kan være betalt for og må anses som betalt plassering.

Større økonomisk frihet

Innholdsfortegnelse

Det er mange måter å tjene penger på i den moderne verden og det handler i stor grad om å spille på sine styrker. Noen er gode teoretisk og andre er mer praktisk anlagt. Det spiller ingen rolle, for man jobbe og finne sin nisje som kan være svært lukrative. Hvis du leter etter en ny måte å tjene penger på eller bare er nysgjerrig på hvordan du kan tjene penger, er denne artikkelen perfekt for deg!

Les her hvordan du kan tjene penger uten jobb

Bruk internett som inntektskilde

Gjennom de siste årene har det blitt vanlig at mennesker i alle aldre bruker internett for å tjene penger. Verden har blitt mer sammenkoblet og man kan kommunisere med mennesker fra alle land og verdensdeler. Det har resultert i at folk har sett sitt snitt til å bruke internett til å tjene penger på forskjellige tjenester som er tilgjengelig. Nedenfor er det listet opp enkle måter man kan tjene penger på nett:

Hvordan tjene penger på nettsider

Det er mange som bruker sin kompetanse på å bygge nettsider og selge dem. Det er fordi bedrifter har merket at de må synliggjøre sin bedrift på nettet for å være konkurransedyktige. Mange bedriftseiere har hverken tid eller kunnskap om hvordan de skal lage en nettside og henvender seg til de som kan. Man har tjenester som Fiverr og Finn der bedrifter legger ut annonser om hjelp til nettside. Det kan være svært lukrativt hvis man har god kunnskap om hvordan man lager nettsider. WordPress har blitt en svært populær tjeneste der man kan lage gode og enkle nettsider.

Tjen penger på video og streaming – Prøv Youtube

Youtube er en av de mest besøkte nettsidene i verden. Folk strømmer til nettsiden for å lære, bli underholdt og følge med på nyheter. Youtube er en plattform der man kan lage en egen kanal som kan dele videoer eller streame direkte. Hvis man jobber som økonom og ønsker å ha en ekstra inntektskilde, kan man lage en Youtube-kanal som legger ut videoer med informasjon om økonomiske tips. Ved å lage en video kan man kombinere lyd, tekst og bilde, samtidig som man kan vise konkrete eksempler på hvordan man kan spare i fond i praksis.

Det kan resultere i at mennesker ser på videoene fordi de er interessert i å få økonomiske tips og bedre deres hverdag. Seerne vil sannsynligvis abonnere på din kanal slik at de blir oppdatert når det blir lagt ut nye videoer. Flere seere og abonnenter vil gi deg bedre betalt av Youtube og eventuelle sponsorer.

Hvis man ikke føler man har noe å lære bort, så finnes det andre måter man kan tjene penger på Youtube. Mange besøker Youtube for underholdning og det er det mange kanaler som tjener penger på. Noe som er populært er å lage reaksjonsvideoer.

For eksempel; Hvis man liker musikk og er glad i å oppdage forskjellige sjangere, så kan man filme seg selv når man ser en musikkvideo eller hører en ny sang for første gang. Gjennom videoen vil man analysere tekst og uttrykke følelser som man har til et parti i sangen eller noe som skjer i musikkvideoen. På denne måten kan seere også oppdage ny musikk og se sin favorittperson på Youtube samtidig.

Dette var kun to eksempler om hvordan man kan tjene penger på Youtube, men det finnes mange andre muligheter også. Man kan søke rundt på nettet og undersøke hva folk vil se på. Det finnes masse inspirasjon på de eksisterende kanalene som allerede eksisterer. Kanskje man ser en populær amerikansk Youtube-kanal som viser hvordan man lager enkel og sunn mat. Det kan være at man kan gjøre akkurat det samme, bare at man prater på norsk og henvender seg til et norskt publikum. Det kan være alt som trengs.

Alle kan tjene penger på Finn.no

Finn er en norsk nettside som gir brukerne muligheten til å tjene penger. Det er et sted hvor folk kan annonsere og selge produktene/tjenestene sine. Finn har utviklet seg fra å kun gi brukere mulighet til å selge produkter, til at man nå har mulighet til legge ut annonser innen eiendom, transportmidler og jobber. Her er en liste over hvordan Man kan bruke Finn til å tjene penger:

 • Selge gjenstander man ikke har bruk for lenger (Klær, møbler eller deler)
 • Legg ut en tjeneste man kan tilby (Lage nettside, male hus, måke snø)
 • Kjøp en vare som man kan reparere og selg det for en høyere sum (Man kan kjøpe en slitt stol for 50 kroner. Deretter kan man male og pusse opp stolen og selge den for 300 kroner)
 • Det er til og med en “Gi bort-funksjon” på Finn. Da krever annonsøren at man gir bort et produkt mot henting. Deretter kan man selv prøve å selge produktet for å tjene penger.
 • Man kan søke opp en vare på Amazon og finne et produkt som er billigere enn i Norge. Deretter kan man bestille produktet og vente til man får det levert. Videre legger man det ut for salg i Norge og får en god fortjeneste på handelen.
 • Hvis du har varebil kan du leie den ut til de som ønsker å leie varebil, og da tjene penger når du selv ikke bruker den.

Tips og råd for å tjene penger på blogging

Hvis man er flink til å skrive har man potensialet til å tjene masse penger innen blogging. Man kan lage en egen blogg for å skrive om sin hverdag og interesser. Dette kan andre mennesker finne interessant og ta inspirasjon fra. Folk ønsker å lære nye ferdigheter og få informasjon som de kan implementere i livene sine. Man kan man for eksempel lage nettkurs for å undervise andre mennesker.

For at bloggen din i det hele tatt skal få sine første faste lesere, må man tilby dem kvalitetsinnhold. For å oppnå dette må man sørge for at innholdet er originalt og treffer en ønsket målgruppe. Noen triks kan være å bruke bilder og videoer som er relevante. Et bilde forteller mer enn tusen ord og det kan gi leseren god variasjon på nettsiden din. Man må legge opp til strategiplan om hvor ofte man skal publisere blogginnlegg også. Det blir ikke en vellykket blogg ved å legge ut innlegg annenhver måned. Finn en balanse som passer deg og dine lesere.

For å tjene penger på bloggen kan man bruke reklameannonser. Hvis man skriver en matblogg, så kan man bruker aktører som er villige til å ha matannonser på din blogg. Har man mange lesere og de trykker videre på matannonsene vil det gagne deg og annonsørene. I tillegg har man også Google Adsense som betaler deg for hver klikk man generer til dem.

Affiliate Marketing burde man ha i bakhodet hvis man ønsker å tjene penger på bloggen sin. Ved å bruke forskjellige aktører innenfor Affiliate Marketing, kan man tjene penger ved å genere lesere til andre sider. Man kan linke til power hvis man har en avtale med de. Trykker en leser inn på denne linken og kjøper et produkt på power vil man få en andel av salgssummen. Dette kan være utrolig lukrativt på lang sikt, og det er noe man kan tjene massevis av penger på.

Sponsede innlegg kan også være svært lukrativt. Når man har bygget opp en lesergruppe, kan andre bedrifter se sitt snitt til å tjene penger på bloggen din. Det vil si at de kan ta kontakt med deg for at man skal skrive anbefalte innlegg om deres produkter. Dette kan bedrifter betale ganske godt for, men man må være forsiktig så man ikke går over grensen. Man kan miste troverdighet ved å dele innlegg som kun er sponset. Man bør også gjøre det klart at et sponset innlegg har fordel for bedriften som sponser.

Hvordan tjene penger på Airbnb

Airbnb er en genial tjeneste der man kan legge ut alt fra en sofa å sove på til et feriehus i utlandet. I Norge er det registrert om lag 460 000 fritidsbygg. Har man et slikt bygg som kan være en hytte tilgjengelig, kan man tjene penger på det. Man registrer en bruker på Airbnb, legger ut eiendommen man ønsker å leie ut med bilder og informasjon.

Med informasjonen man legger ved kan man legge til fasiliteter som for eksempel wifi, basseng, boblebad, oppvaskmaskin osv. Dette er informasjon man vil ha tilgjengelig slik at man lett kan konkurrere med andre boliger i området. Videre legger man til tidspunktet eiendommen er tilgjengelig for leie også kan man vente på henvendelser. Det er lett å tjene inn penger som man bruker på lån, forsikringer og drift av eiendommen hvis man kan få inn inntekt ved utleie.

Bruk internett som en inntektskilde
Bruk internett som en inntektskilde

Hvordan tjene penger på Sosiale Medier

Sosiale Medier har revolusjonert livene til mennesker og åssen vi bruker våre mobile enheter. Mennesker er innom Sosiale Medier flere ganger daglig for å se hva venner, kjente profiler og bedrifter legger ut av innhold. Sosiale Medier har blitt en plattform der mennesker kan tjene ekstra penger eller leve av. I denne delen kan man lære hvordan Facebook, Instagram og TikTok kan generere inntekt.

Stor inntektsmulighet på Facebook

Facebook er en plattform som har over 2 milliarder aktive brukere. Det er en av de mest populære plattformene for annonsering og markedsføring. På Facebook er det vanlig å bruke en kombinasjon av tekst, lyd og bilder for å markedsføre innholdet man ønsker å få frem. Ved hjelp Facebook Business Manager kan man lett lage engasjerende innhold som selger. Man kan enkelt sette målgrupper, geografiske områder og tidsperioden annonsen skal gå over. Annonser på Facebook er genialt hvis man har produkter eller tjenester man kan levere. Det fungerer svært godt å bruke annonser fra bedriftsprofiler på Facebook og det kan være svært lønnsom hvis man gjør det på riktig måte.

Det er flere måter å generere inntekter på Facebook. Et eksempel er å utarbeide en annonsekampanje med tilpasset målgruppe som viser til nettstedet ditt. En annen måte er å bruke Facebook Messenger-annonser hvor du kan få kontakt med målgruppen din i sanntid gjennom tekst-, tale- eller videochat.

Hvordan tjene penger på bilder og video? Svaret er Instagram

Instagram har vært en av de mest populære plattformene innen Sosiale Medier de siste årene. Når man bruker Instagram kan man lett vise frem produkter eller tjenester ved hjelp av bilder og videoer. Det er en fin måte å få kontakt med ditt publikum og generere inntekter fra innleggene dine. Man tenker gjerne at man må ha tusenvis av følgere, men det stemmer ikke. Bedrifter kan være interessert å betale brukere med 1 000 bruker for å markedsføre produktene sine.

Plattformen er også kjent for sine annonseringsmuligheter og det kan være en fin måte å tjene penger på Instagram. Hvis man har profil på Facebook og Instagram, kan man knytte profilene sammen og kjøre annonser som er tilpasset plattformene.

Følgende punkter er noen av de beste måtene å tjene penger på Instagram:

 • Bruk sponsede innlegg ( I likhet med blogg, kan bedrifter tilby penger for å markedsføre ønskede produkter)
 • Lag annonser som viser ønsket produkt eller tjeneste

TikTok kan tjene deg masse penger

TikTok er en app innen Sosiale Medier som tatt verden med storm etter etablering i 2016. Den har en enorm brukerbase og det er enkelt å tjene penger på denne appen. TikTok tilbyr brukere muligheten til å tjene penger på innholdet deres gjennom annonsering. Det gir også brukere muligheten til å få betalt for å se annonser.

Tjen penger på innholdet ditt ved å:

 • Lage TikTok-videoer som er morsomme, lærerike, kreative og engasjerende
 • Laste opp videoer som man kan tjene penger på med annonsering
 • Holde publikumet engasjert i innholdet ditt og utarbeide en god plan for publisering

For å oppsummere hvordan man kan tjene penger på Sosiale Medier, så må man være tålmodig og bygge en effektiv strategiplan. Gjerne skal man bygge opp en følgerskare til sin kanal/bruker og gi dem engasjerende innhold. Når man får en større følgerskare vil muligheter for sponsede innlegg og inntjeningsmuligheter øke.

Legger man en god plan for hvordan man investerer i annonser er dette også noe som kan lønne seg på sikt, og man kan få muligheten til å tjene gode penger. Det finnes allerede kjente strategier og guider for hvordan man kan bygge suksessfulle kanaler på Sosiale Medier. Allerede nå kan man starte å undersøke hva som må til.

bli rik på sosiale medier
Bli rik på Sosiale Medier

Hvordan tjene penger som student?

Når man er student så kan penger være en utfordring for mange. Man kan få stipend fra lånekassen hvis man søker om det, men det kan fortsatt være vanskelig å få endene til å møtes. Da kan det være interessant å finne noen måter man kan tjene ekstra penger som kan være med å dekke husleie, mat, skolebøker eller diverse aktiviteter. Tilfellet kan være interesse for å spare penger mens man studerer også.

Det er mange forskjellige jobber tilgjengelig på markedet som gir studenter en sjanse til å tjene penger mens de studerer. Noen av disse inkluderer å jobbe i kaffebarer, matbutikker eller til og med på høgskolen/universitet der man studerer. Videre kan man lese om gode råd for hvordan man kan tjene penger som student. Følg med!

Deltidsjobb som student

En god mulighet er å bruke Finn.no eller andre nettsider det utlyses jobbannonser. Man kan se etter deltidsstillinger som sannsynligvis er mest aktuelt, fordi man kan samtidig balansere det med studiehverdagen. Ved en deltidsstilling kan man få mulighet til å få jobbe 1-2 dager i uken og gjerne litt i helgen. Bare det kan være nok til at man tjener noen tusenlapper ekstra i måneden og det kan være til stor hjelp. Man kan se etter jobber i matbutikker, restauranter eller kaffebarer. Et smart valg kan være å finne en lokal bedrift som er relevant for egen utdanning, slik at man får erfaring til man skal søke jobb senere. Det kan resultere i jobb på lang sikt eller en fordel fordi man stiller bra i en ansettelsesprosess i senere.

For deg som er student kan du også finne relevante tips til å tjene penger via vår artikkel “Hvordan tjene penger til idrettslag

Jobb på Universitet/Høgskolen

I flere tilfeller organiserer Universiteter og Høgskoler forskjellige verv som er betalte. Hvis man tar en bachelor i Økonomi og har god kontroll på studiet, kan man få muligheten til å være veileder i grupper for studenter som trenger ekstra oppfølging. Da vil man få et ansvar for å avtale tid etter skolen for å hjelpe andre som har behov for det. Dette er svært positivt siden man kan tjene penger, samtidig som man hjelper andre og selv får repetisjon. I tillegg øker man personlige egenskaper ved å lære bort til andre. Det kan også være mulig å bli satt opp for å ha ekstra forelesninger, som går ut på det samme. Hvis man er interessert i å bruke noen timer i uken på å være veileder for andre kan man tjener penger i studietiden.

Start din egen bedrift som student

Det finnes mange innovative og motiverte studenter, som bruker tid og ressurser på å starte egen bedrift når de studerer. I studietiden kan man møte likesinnede som har samme ambisjoner om å starte egen bedrift og det kan være en unik mulighet for å starte sin første bedrift. Tilfellet kan være at man får god kjemi med en foreleser som har god erfaring med å etablere bedrifter. Det kan være en unik mulighet til å få gode tips i oppstartsfasen og et potensielt større nettverk. Allerede i studietiden kan man få en bedrift som tjener penger og gir masse erfaring.

Hvordan tjene penger under 18 år

Er du under 18 år og ønsker å tjene penger? Heldigvis finnes det mange måter du kan tjene penger på, slik at du slipper å be foreldrene dine om hjelp hver gang du ønsker deg en genser eller et nytt spill. Tilfellet kan være at du vil spare penger til din første bil og vil finne en måte å tjene penger til det på. Russetiden er høydepunktet for mange i ungdomstiden, men mange erfarer at det går mye penger gjennom feiringen og skulle ønske de sparte mer. Vil du unngå det må du bare fortsette å lese videre, fordi her kan du lære om hvordan du kan få større økonomisk frihet som ung.

Hvordan tjene penger under 18 år
Hvordan tjene penger som ung

Det er mulig å tjene penger som 14 år

Når man er 14 år kan det være vanskelig å få jobb i butikk, men det finnes andre løsninger som gjør at man kan tjene penger. Først kan man spørre de man bor med om det kan være noen arbeidsoppgaver som man kan få penger for. Det kan være snakk om å:

 • Vaske huset
 • Klippe plenen
 • Måke snø om vinteren.

Hvis ikke dette er aktuelt kan man tenke utenfor der man bor. Gjerne har man noen naboer i nærheten av der man bor. Det kan det være gode muligheter for at naboene trenger help med arbeidsoppgaver som er nevnt i listen over. Noen har hundeeiere i nabolaget som trenger hjelp med å gå tur, og det kan være en mulighet for å jobbe. Det som er fint med disse jobbene er at man fortsatt har tid til å drive med hobbyer og fritidsaktiviteter.

Få din første jobb som 16 år

Hvis man er interessert i å jobbe som 16 år, så finnes det flere muligheter til det. Man har begynt å bli gammel nok til å kunne få jobb i butikker eller bedrifter på stedet man bor. Sannsynligvis har man en matbutikk i nærheten og det kan være behov for folk på lageret eller til å fylle på varer. Annet enn det kan man jobbe med å:

 • Levere post
 • Jobbe for naboer
 • Streame
 • Lage nettsider
 • Lage en Youtube-kanal

Man får gjerne muligheten til å jobbe etter skoletid i ukedagene eller helger i de nevnte punktene over. Det kan være en fantastisk måte å få sin første jobb og få arbeidserfaring.

Tips for å spare penger til russetiden

Russetiden er en tid man husker for resten av livet og det er noe som gjør Norge unikt. Det har blitt populært å bruke penger på produkter som russekort, russeklær, russemusikk også buss eller VAN i tillegg. Det gjør at russetiden blir kostbart og det er en periode man investerer mye penger i. Resultatet av dette er at mange russegrupper ønsker å finne måter å tjene penger på, slik at de får den feiringen de ønsker. Mange aktører tar kontakt med russegrupper og gir de muligheten til å tjene penger. Les videre for å få noen gode tips om hvordan man kan spare mye penger til russetiden.

Tjen gode penger på russedugnad

Det finnes mange aktører som leverer produkter som kan selges til inntekt for russetiden. Det kan være salg av kvalitetsprodukter som toalettpapir, tennbriketter eller sokker for å nevne noe. Man avtaler mengde med produktet man ønsker å selge og får vanligvis en faktura for produktet, slik at aktøren får dekket produkt og levering. Det blir utarbeidet en betalingsplan som gir informasjon om pris på produktet slik at man kan få maks fortjeneste. Etter å ha solgt nok for å dekke fakturaen, vil man kun sitte igjen med fortjeneste. Det kan variere i stor grad hva fortjenesten er på, men det kan være alt fra 5 000 kr til 500 000 kr. Med andre ord kan det være svært lønnsomt, men vær forsiktig så man ikke sitter igjen med produkter man ikke får solgt unna.

Man kan ta kontakt med lokale idrettslag og bedrifter som kan ha jobber tilgjengelig for russ. Det kan være snakk om å rydde områder for søppel, male bygninger og lignende arbeid. Når man er en gruppe så er dette jobber som kan være lønnsomt, fordi man får godt betalt og jobben blir gjort raskt. Får man gjort unna flere jobber som dette kan man sitte igjen med et beløp som kan være med å dekke russetiden i stor grad.