Lån inkasso uten sikkerhet

En mann som er oppgitt fordi han ikke få lån inkasso uten sikkerhet

Innholdsfortegnelse

Mange lurer på om det er mulig å låne penger med inkasso uten sikkerhet. Det enkle svaret på det er nei. De ulike långiverne tar for høy risiko med å gi lån til de som allerede har slitt med å betale regninger tidligere. Allikevel finne det noen muligheter. Det er forutsatt at man har eiendeler som eiendom eller transportmidler. 

Ettersom man ikke ta lån uten sikkerhet med inkasso, så vil vi også gjøre det klart at det heller ikke er mulig å få lån med betalingsanmerkning. Det gjelder det samme, og långivere mener de tar for høy risiko hvis det er tilfellet. Videre nedover skal vi presentere løsninger og ting du kan gjøre for å få lån. 

Slik får du lån med inkasso

Hvis du har gjeld som er overført til et inkassobyrå, lurer du kanskje på om du fortsatt kan få lån. Svaret er ja, men det er kanskje ikke lett. Her er noen tips for å hjelpe deg med å få et lån med inkasso:

  1. Det første du må vite, er at om du skal få lån med inkasso, så er du nødt til å refinansiere med sikkerhet. Det forutsetter at du kan sette eiendeler med høy verdi i sikkerhet. 
  2. Undersøk markedet: Ikke alle långivere vil være villige til å gi deg et lån hvis du har gjeld i samlinger. Undersøk rundt og sammenlign priser for å finne det beste tilbudet. 
  3. Skaff deg en medsøker: Hvis du ikke kan få lån på egenhånd, kan du kanskje få en med en medsøker. Dette er en som godtar å betale tilbake lånet hvis du misligholder det. 
  4. Nedbetal gjelden: Klarer du å betale ned gjelden som ligger i inkasso, vil sjansene dine for å få lån bedre. Sørg for å få en skriftlig betalingsplan fra inkassobyrået før du foretar betalinger. Følger du disse tipsene bør du kunne få lån selv om du har gjeld i inkasso.
  5. Du har også mulighet til å gå inn på Femelle og lese om smålån med betalingsanmerkning

Lån med inkasso: hva du trenger å vite

Hvis du har et lån hos en inkasso, er det et par ting du bør vite. For det første er inkassatorer lovpålagt å behandle deg rettferdig. De kan ikke trakassere deg eller bruke grovt språk. De kan heller ikke komme med falske utsagn om deg eller gjelden din. For det andre har du visse rettigheter i henhold til loven om rettferdig inkasso. 

Du kan for eksempel be om at inkassator slutter å kontakte deg. Du kan også bestride gjelden hvis du mener du ikke skylder den. Hvis du har problemer med en inkassator, kan du sende inn en klage til ulike aktører. Hvis du har et lån hos en 

Vanlige spørsmål om lån med inkasso

Hvis du sliter med gjeld, kan det hende du vurderer et lån for å hjelpe deg med å betale det ned. Du kan imidlertid være bekymret for hvordan et lån vil påvirke inkassostatusen din. 

Her er noen vanlige spørsmål om lån og inkasso for å hjelpe deg å ta den beste avgjørelsen for din situasjon. 

  • Kan et lån hjelpe meg med å betale ned gjelden min? Hvis du sliter med å få endene til å møtes, kan et lån hjelpe deg med å betale ned gjelden. Du må imidlertid være forsiktig med hvor mye du låner. Du ønsker ikke å havne i en situasjon der du ikke klarer å betale lånet og havner enda dypere i gjeld. 
  • Hvilke rettigheter har jeg når det gjelder inkasso? Du har rett til å bli rettferdig behandlet av inkassatorer. Inkassatorer har ikke lov til å trakassere deg, lyve for deg eller true deg. Hvis du blir trakassert av en inkassator, kan du sende inn en klage til Consumer Financial Protection Bureau. 
  • Jeg sliter med gjeld. Hva burde jeg gjøre? Hvis du sliter med gjeld, bør du vurdere å snakke med en kredittrådgiver. En kredittrådgiver kan hjelpe deg med å lage et budsjett, forhandle med kreditorene dine og utvikle en plan for å komme deg ut av gjelden. 
  • Jeg vurderer et lån for å hjelpe meg med å betale ned gjelden min. Hva burde jeg gjøre? Hvis du vurderer et lån for å hjelpe deg med å betale ned gjelden din, bør du først snakke med en kredittrådgiver. En kredittrådgiver kan hjelpe deg med å forstå alternativene dine og ta den beste avgjørelsen for din situasjon.

Les også om hvordan tjene penger til ditt idrettslag her

Risikoen ved et lån med inkasso

Inkasso er en prosess der et selskap eller enkeltperson forsøker å få tilbake penger som er skyldig av et annet selskap eller enkeltperson. Dette kan gjøres gjennom en rekke metoder, inkludert telefonsamtaler, brev og til og med rettslige skritt. Selv om inkasso kan være en effektiv måte å få penger som du skylder, kan det også være et veldig risikabelt forslag. Det er noen få risikoer som er forbundet med inkasso. 

For det første er det risikoen for at skyldneren ikke er i stand til å betale det skyldige beløpet. Dette kan føre til at inkassator tar rettslige skritt, noe som kan være kostbart og tidkrevende. I tillegg er det risiko for at skyldneren vil bestride gjelden, noe som også kan føre til rettslige skritt. 

Til slutt er det en risiko for at skyldneren rett og slett forsvinner, noe som gjør det umulig å inndrive gjelden. Mens inkasso kan være et risikabelt forslag, er det ofte den eneste måten å samle inn på en gjeld. Hvis du vurderer å bruke inkasso til å kreve inn på en gjeld, er det viktig å veie risiko og fordeler før du gjør noe.

Hva gjør du hvis du ikke kan betale tilbake et lån med inkasso

Hvis du ikke kan betale tilbake et lån, er det første du bør gjøre å kontakte utlåner for å prøve å utarbeide en nedbetalingsplan. Hvis du ikke klarer å komme til enighet med utlåner, kan lånet overføres til et inkassobyrå. Byrået vil da prøve å kreve inn gjelden, og du kan bli kontaktet på telefon, post eller e-post. 

Hvis du blir kontaktet av et inkassobyrå, har du visse rettigheter i henhold til loven om rettferdig inkasso. For eksempel må byrået sende deg en skriftlig melding om gjelden, og du har rett til å bestride gjelden hvis du mener du ikke skylder den. Byrået kan heller ikke true eller trakassere deg, og det må slutte å kontakte deg hvis du ber om det skriftlig. 

Hvis du ikke klarer å betale tilbake gjelden, kan byrået ta rettslige skritt mot deg. Dette kan inkludere søksmål eller garnering av lønnen din. I noen tilfeller kan gjelden også rapporteres til kredittrapporteringsbyråene, noe som kan ha en negativ innvirkning på kredittscore. Hvis du har problemer med å betale tilbake et lån, er det viktig å handle raskt for å prøve å løse problemet. Å kontakte utlåner eller et inkassobyrå for å diskutere alternativene dine er et godt første skritt.

Prosessen med inkasso for lån

Prosessen med inkasso omfatter mange trinn og kan være ganske kompleks. Det begynner med at kreditor sender et påkravsbrev til debitor, og gir dem en viss tid til å betale gjelden. Dersom gjelden ikke betales, kan kreditor deretter reise søksmål. Dersom søksmålet fører fram, vil retten avsi dom mot skyldneren. Dommen vil angi hvor mye penger skyldneren skylder og kan også pålegge skyldneren å betale renter og gebyrer. Dommen kan også tillate kreditor å utlegge skyldnerens lønn eller bankkonto.

Konklusjon av lån inkasso uten sikkerhet

Det er veldig vanskelig å få lån inkasso uten sikkerhet, og det kan kun gjøres på få måter. Noen långivere kan godta at du har inkasso, hvis du refinansierer med sikkerhet. Det betyr at du må sette en egen eiendel i sikkerhet for å få lån. Vanligvis er det snakk om hus eller transportmiddel. Husk også at du bør vurdere prosessen nøye hvis du skal ta et slikt lån.