7 måter din startup kan vokse uten venturekapital

7 måter din startup kan vokse uten venturekapital

Innholdsfortegnelse

Venturekapitalfinansiering kan se ut til å være et ønskelig valg for små bedrifter, men sannheten er at bare en liten brøkdel av startups (mindre enn 1%) sikrer finansiering fra venturekapitalister. Alternativer som å søke om kreditt, søke om tilskudd og andre egenkapitalfrie metoder gir store muligheter for startups til å finansiere seg uten å stole på risikovillig kapital.

Hvis du er en startup som ønsker å vokse og skalere, blir risikokapital ofte sett på som den eneste veien å gå. Men sannheten er at det er mange andre strategier og taktikker du kan bruke for å hjelpe startupen din til å vokse uten å måtte stole på risikovillig kapital.

Hvis du ønsker å finansiere startupen din uten å ta opp lån eller få VC-finansiering, har du alternativer. Her er 7 ikke-VC-måter for å finansiere startupen din:

1. Søk kreditt på kjøpene dine

Å søke kreditt på kjøp er en fin måte å vokse startupen din på uten å måtte gi fra seg egenkapital i bedriften din. Dette kan være spesielt gunstig for oppstartsgründere som kanskje ikke har tilgang til risikokapitalfinansiering. Når du søker kreditt på kjøp, får du et lån fra leverandøren eller leverandøren for å hjelpe med å kjøpe inventar eller andre nødvendige varer for virksomheten. Dette lånet kan brukes til å kjøpe varer du trenger for å hjelpe startupen din til å vokse og lykkes.

I tillegg kan det å søke kreditt på kjøp hjelpe deg med å bygge kreditthistorien din. Dette kan være gunstig når det er på tide å sikre fremtidige lån og andre finansieringsmuligheter. Å ha en god kreditthistorikk kan være uvurderlig når det gjelder å få finansieringen du trenger for å holde virksomheten flytende.

Samlet sett er det å søke kreditt på kjøp en fin måte å utvide startupen din på uten å måtte gi fra seg egenkapital i selskapet eller sikre tradisjonell finansiering. Det er en fin måte å skaffe varene du trenger for å få virksomheten din i gang uten å måtte bekymre deg for å gi fra deg egenkapital. I tillegg kan det hjelpe deg med å bygge opp kreditthistorikken din, noe som kan være nyttig når det er tid for å sikre finansiering. Hvis du leter etter en måte å vokse startupen din uten risikovillig kapital, kan det å søke kreditt på kjøp være den perfekte løsningen.

2. Forhåndssalg eller skaffe inntektsfinansiering

Forhåndssalg eller skaffe inntektsfinansiering

Forhåndssalg er et konsept som ble populært av crowdfunding-plattformer som Kickstarter, og er et flott alternativ for gründere som starter med lite eller ingen oppstartsmidler. Ved forhåndssalg ber du kundene om å foreta et kjøp eller bestille før du har produsert produktet eller tilbudt tjenesten. Dette gir deg kontantstrømmen du trenger for å få laget produktet eller tjenesten.

Inntektsfinansiering er et flott alternativ for bedrifter som allerede driver og tjener penger. Med inntektsfinansiering mottar du et lån fra en organisasjon som et fond, og du betaler dem tilbake med en prosentandel av inntekten din. Det fine med denne typen finansiering er at betalingene er fleksible. Hvis du tjener mer penger i en bestemt måned, vil utbetalingene dine være høyere, og hvis du tjener mindre, vil utbetalingene bli lavere. Dette er en fin måte å finansiere virksomheten din på uten å gi opp for mye egenkapital.

Forhåndssalg og inntektsfinansiering er begge kraftige metoder for å finansiere virksomheten din uten behov for risikovillig kapital. Hvis du er en gründer som leter etter måter å vokse startupen din på uten risikovillig kapital, er disse to metodene definitivt verdt å vurdere.

3. Invester dine egne ressurser

Bootstrapping er en finansieringsstrategi der gründere bruker sine egne personlige ressurser for å finansiere startupen. Dette inkluderer bruk av egne sparepenger, kredittkort eller lån fra familie eller venner. Bootstrapping har blitt stadig mer populært blant startup-gründere og er et flott alternativ for gründere som ønsker å unngå å gi fra seg egenkapital til venturekapitalister.

I stedet for å stole på risikovillig kapital, gir bootstrapping gründere mer kontroll over økonomien sin. Dette gjør at de kan være mer bevisste på sin daglige drift og kostnadene knyttet til dem. Bootstrapping holder også kostnadene ved å drive virksomheten lave, noe som betyr at du kan allokere mer av budsjettet til andre viktige områder.

For oppstartsgründere som ønsker å utvide virksomheten sin uten risikovillig kapital, kan bootstrapping være et godt alternativ. Det lar gründere opprettholde full kontroll over økonomien sin samtidig som oppstartskostnadene holdes lave. I tillegg er bootstrapping en fin måte å komme raskt i gang, da det kan gjøres med minimale midler.

Hvis du er en gründer som ønsker å bygge en oppstart uten risikovillig kapital, må du forstå hvordan du investerer penger for å vokse virksomheten din. Å investere kapitalen din klokt kan hjelpe deg med å generere mer fortjeneste og suksess.

4. Bli med i en inkubator

En inkubator er en organisasjon som gir ressurser og støtte for å hjelpe unge bedrifter med å komme i gang. I motsetning til tradisjonell venturekapital, tilbyr inkubatorer vanligvis tidligfasefinansiering, mentorskap og veiledning for å hjelpe gründere med å utvikle og lansere virksomhetene sine.

Bli med i en inkubator for å utvide oppstarten din

Ved å bli med i en inkubator får du tilgang til et vell av ressurser som kan hjelpe deg å ta bedriften din til neste nivå. Inkubatorer gir tilgang til mentorer og rådgivere, jevnaldrende nettverk og workshops som kan hjelpe deg med å utvikle forretningsplanen din og avgrense produktet ditt. De kan også gi tilgang til kapital, inkludert såkornfinansiering, engleinvestorer og risikovillig kapital – selv om mengden finansiering du kan motta vil avhenge av startupens spesifikke behov.

Det er viktig å finne den rette inkubatoren for din bedrift. Ulike inkubatorer tilbyr forskjellige ressurser og finansieringsnivåer, så det er viktig å gjøre undersøkelser og velge en som passer best for bedriftens mål og behov. Når du har funnet en inkubator, må du lage en solid forretningsplan med all nødvendig informasjon for å overbevise dommerne om at startupen din er verdt å finansiere.

5. Få støtte fra familie og venner

Når du starter en bedrift, kan det være vanskelig å sikre finansieringen som trengs for å starte og vokse. Selv om du har sikret deg et lån eller har noe av din egen kapital, kan det være en utfordring å få de ekstra midlene for å gjøre satsingen din til virkelighet. Derfor kan det å få hjelp fra familie og venner være en effektiv måte å vokse startupen din på uten risikovillig kapital.

Dine nærmeste venner og familiemedlemmer er de menneskene som forstår og tror på deg mest. De er sannsynligvis mer villige til å gi støtte enn en ekstern investor eller en finansinstitusjon. De kan også gi emosjonell støtte når tider er tøffe, og de kan tilby verdifulle råd og veiledning når du ikke er sikker på hvilken retning du skal ta.

Når du ber familie og venner om økonomisk hjelp, sørg for å være åpen om målene dine og hva du håper å oppnå. Forklar hvordan midlene skal brukes, og hvordan du planlegger å tilbakebetale dem. Sørg for å gi dem all nødvendig dokumentasjon og en detaljert nedbetalingsplan.

Hvis du ikke er i stand til å tilby dem avkastning på investeringen, kan du vurdere å tilby dem egenkapital i selskapet, eller en prosentandel av fremtidig fortjeneste. På denne måten kan de dra nytte av suksessen din og føle at de har gitt et reelt bidrag til suksessen din.

6. Prøv crowdfunding

Crowdfunding er en innovativ måte å samle inn penger på og støtte en organisasjon eller et produkt. Det innebærer å samle inn små mengder penger fra et stort antall mennesker gjennom nettplattformer. I stedet for å stole på en enkelt kilde til midler, for eksempel venturekapital, samler crowdfunding støtte fra et bredt spekter av enkeltpersoner eller grupper.

Prøv crowdfunding for at få din startup til at vokse – uden venturekapital

Det finnes flere typer crowdfunding tilgjengelig, hver med sine egne fordeler og ulemper. Donasjonsbasert crowdfunding er et flott alternativ for de som ønsker å samle inn penger raskt uten å tilby belønninger. Denne typen crowdfunding er avhengig av generøsiteten til folk for å støtte saken din. Belønningsbasert crowdfunding, derimot, krever at bedriftseiere tilbyr belønninger i bytte mot donasjoner, for eksempel produkter eller tjenester.

Bortsett fra de forskjellige typene crowdfunding, er det også flere plattformer å velge mellom. Populære crowdfunding-plattformer inkluderer Kickstarter, GoFundMe og Indiegogo. Hver plattform tilbyr forskjellige funksjoner og fordeler.

7. Søk om egenkapitalfrie tilskudd

Egenkapitalfrie tilskudd er perfekte for startups i de tidlige stadiene av utviklingen. Når du søker om tilskudd, trenger du ikke gi fra deg egenkapitalen din. Dette gjør dem til en ideell måte å sikre finansiering uten å måtte gi opp kontrollen over virksomheten din.

Prosessen med å få tilskudd kan imidlertid være kompleks, og konkurransen er hard. For å øke sjansene dine for å lykkes, må du ha en strategi på plass og kunne demonstrere hvorfor startupen din fortjener å motta tilskuddet.

  1. Du må gjøre din forskning. Det er mange stipender tilgjengelig, og søknadsprosessen varierer fra den ene til den neste. Du må finne tilskuddene som samsvarer med virksomheten din og dens mål. Sørg for at du leser kvalifikasjonskriteriene nøye, og sørg for at du forstår søknadsprosessen.
  2. Du må forberede søknaden din grundig. Du må oppgi detaljert informasjon om virksomheten din, inkludert en forretningsplan og økonomiske anslag. Du må også sørge for at søknaden din skiller seg ut fra konkurrentene. Vurder å legge til støttedokumenter, for eksempel kundeanbefalinger og tredjeparts påtegninger.
  3. Du bør sørge for å sende inn søknaden i tide. De fleste tilskuddene har en fastsatt frist, så sørg for å holde styr på dette og send inn søknaden din før den utløper.

Å søke om aksjefrie tilskudd er en fin måte å vokse startupen din på uten risikovillig kapital. Med riktig strategi kan du få tilgang til midlene du trenger for å ta virksomheten din til neste nivå.

Siste ord!

Venturekapital er ikke den eneste måten for startups å vokse og skalere. Det er mange alternative metoder tilgjengelig, for eksempel tilskudd, gjeldsfinansiering og andre aksjefrie alternativer, som kan hjelpe startups å nå sine mål uten å måtte stole på risikovillig kapital. Med riktig planlegging og strategi kan startups vokse og lykkes uten risikokapital, og bli suksessfulle i det lange løp.